NOVOCAINĂ 0,5%

Артикул:                                                                                                            ПОХОЖИЕ ТОВАРЫ

 

DENUMIREA COMERCIALĂ
NOVOCAINĂ 0,5%
DCI-ul substanţelor active
Procain hydrocloride
COMPOZIŢIA PREPARATULUI
substanţa activa :
Procain hidroclorid 0,5 g

INSTRUCŢIUNE PENTRU ADMINISTRARE
NOVOCAINĂ 0,5%
soluție injectabilă
De uz veterinar

DENUMIREA COMERCIALĂ
NOVOCAINĂ 0,5%
DCI-ul substanţelor active
Procain hydrocloride
COMPOZIŢIA PREPARATULUI
substanţa activa :
Procain hidroclorid 0,5 g

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Novocaină are un efect general asupra organismului, reduce generarea de acetilcolină și reduce excitabilitatea sistemelor colinergice periferice, oferind un efect blocant asupra ganglionilor autonomi, reduce spasmele musculare netede, reduce excitabilitatea a muschiului inimii și excitabilitatea zonelor motorii ale cortexului cerebral. Novocaine este hidrolizat rapid în generatoarele para-aminobenzoic și detilaminoetanol care sunt farmacologic substanțe active. Acidul Para-aminobenzoic (vitamina H) este o componentă a acidului folic, are proprietăți antihistaminice și participă la procesele de detoxifiere, are acțiune antisulfanilamidică.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Novocaina este administrată pentru anestezie prin infiltrație ca 0.25% – 0,5% soluții; pentru anestezie sub metoda A.V. Vishnevsky – 0.125- 0,25%; pentru anestezie spinală – 1-2%. Când se aplică soluții novocaină ca anestezic local concentrația și volumul său depinde de natura chirurgiei, metoda de aplicare, de condițiile și greutatea animalelor. În combinație cu agenți specifici și simptomatice, soluția novocaină se administrează la animale pentru tratamentul diferitelor boli neinfecțioase. În oftalmologie Novocaine este utilizat pentru tratamentul cheratitei, keratoconjunctivitei, și inflamarea periodică a ochilor la cai (bloc suborbital). In chirurgie novocaina este utilizată pentru tratamentul plăgilor, ulcere, fistule, miozită, papilomatoza . În obstetrică este administrat pentru tratarea metritei, endometritei, metrocolpitelor, retenție de placenta la vaci și capre (bloc paranephric), mastita seroasă-catarală (injecție cisternală de soluție 0,5% de 30-50 ml în porțiunea afectată a ugerului sau novocainică blocada după Bashkirov sau prin metoda Logvinov).
SPECII ŢINTĂ
Cabaline, bovine, caprine, ovine, suine, câini şi pisici.
CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE, DOZE:
Novocain soluție 0,5% se administrează pentru blocarea de nervi splanchnici și trunchiuri simptomatice de interferență, prin metoda Mosin. La bovine și cabaline medicamentul este injectat de 0,5 ml la 1 kg greutate corporală; la porci, câini, ovine și caprine cu 15-20 ml; în vulpi, iepuri și pisici de 3-5 ml pe fiecare parte.
Cele mai mari doze unice de Novocain:
La cabaline: 2.5 g,
La bovine: 2,0 g;
În rumegătoare și porcine: 0.5 – 0.75 g;
La câinii: 0,5 g
CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Se interzice la animalele care prezintă sensibilitate crescută individuală la novocaină. Nu se recomandă utilizarea medicamentului în combinație cu sulfonamide din cauza posibilei reduceri a activității antibacteriene a acesteia din urmă.În cazuri rare pot fi observate reactii alergice.
PREZENTARE, AMBALAJ
Flacoane de sticlă a cîte de 10, 20, 50, 100 ml,împreună cu instrucţiunile de folosire se ambalează în cutie pliantă de carton.
PĂSTRARE
А se păstra la loc uscat ferit de lumină și îngheț la temperatura de 5-25°C. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
TERMEN DE VALABILITATE
2 ani.

Denumirea și adresa producătorului

Euro Prime Farmaceuticals SRL,

str. Pietrarilor 8/2, mun. Chișinău,

Republica Moldova

[email protected]

tel. +37322040012

Însoțiți orice reclamație cu numărul de serie înscris pe ambalaj.