DRONTAGED F

Артикул:                                                                                                            ПОХОЖИЕ ТОВАРЫ

 

DENUMIREA COMERCIALĂ
DRONTAGED F
Dci-ul substanţelor active
Praziqvantel
Pyrantel Embonate

INSTRUCŢIUNE PENTRU ADMINISTRARE
DRONTAGED F
comprimate antiparazitare
De uz veterinar


DENUMIREA COMERCIALĂ
DRONTAGED F
Dci-ul substanţelor active
Praziqvantel Pyrantel Embonate
COMPOZIŢIA PREPARATULUI
substanţa activă:
Praziqvantel                         20 mg
Pyrantel Embonate             230 mg

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

DRONTAGED F este un antihelmintic cu spectru larg, de acțiune împotriva tuturor fazelor de dezvoltare ale helminților rotunzi și plați, inclusiv Toxocara cati, Ancylostoma tubaeforme, Ancylostoma braziliense. Tenii (viermi laţi): Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Hydatigera (Taenia) taeniaeformis, Mesocestoides spp., Joyeuxiella spp. După administrarea orală, componentele sale active sunt bine absorbite în tractul gastrointestinal. Mecanismul de acțiune a Pirantel Embonat se manifestă prin blocarea permeabilității membranei celulare a transmisiei neuromusculare și inhibarea colinesterazei, ceea ce conduce, de asemenea, la paralizia și moartea parazitului. Concentrația maximă în plasma sîngelui a Pyrantel Embonat se observa după 2-4 ore. Mecanismul de acțiune al Praziquantel se bazează pe încălcarea procesului în transportul glucozei la cestode și a funcției microtubulilor. Activitatea fumaratreductazei inhibă sinteza ATP, mărind permeabilitatea membranelor celulare și perturbarea inervației musculare. Praziquantelul este absorbit rapid în tractul gastro-intestinal, concentrația maximă în plasmă este atinsă în 30-60 minute.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Este indicat în tratamentul infestaţiilor mixte cu viermi rotunzi şi viermi plați la pisici ca : Toxocara cati, Ancylostoma tubaeforme, Ancylostoma braziliense. Tenii (viermi laţi): Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Hydatigera (Taenia) taeniaeformis, Mesocestoides spp., Joyeuxiella spp. Deoarece infestarea cu tenii la pisici apare în foarte scurt timp, în a treia săptămână de viaţă, tratamentul cu Drontaged F nu este indicat decât după vârsta de trei săptămâni.

CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE. DOZE:

Se administrează pe cale orală dimineața înainte de mâncare sau concomitent cu mâncarea preferată în următoarele doze:

Greutate corporală

Tablete

1.0 – 2.0 kg

1/2

2.1 – 4.0 kg

1

4.1 – 6.0 kg

1- 1/2

6.1 – 8.0 kg

2

8.1 – 10 kg

2 – 1/2

CONTRAINDICAŢII
A nu se administra la pisoii care au vârsta mai mică de 6 săptămâni și la femelele gestante. Nu se utiliză simultan cu compuşi care conţin piperazină.

PREZENTARE, AMBALAJ

Cîte 20 comprimate în blister. Cîte un blistere în cutiea de carton împreună cu instrucțiunea de administrare.

PĂSTRARE

А se păstra la loc uscat şi ferit de lumină, inghet, la temperatura de 0 – 25°С. A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

ani.

Denumirea și adresa producătorului

Euro Prime Farmaceuticals SRL,

str. Pietrarilor 8/2, mun. Chișinău,

Republica Moldova

[email protected]

tel. +37322040012

Însoțiți orice reclamație cu numărul de serie înscris pe ambalaj.