ADVANTIGED

Артикул:                                                                                                            ПОХОЖИЕ ТОВАРЫ

 

DENUMIREA COMERCIALĂ
ADVANTIGED
DCI-ul substanţei active
IMIDACLOPRID
PERMETRINĂ
COMPOZIŢIA PREPARATULUI
Imidacloprid 40 mg/ pipetă
Permetrină 200mg/ pipetă

INSTRUCȚIUNE PENTRU ADMINISTRARE.

ADVANTIGED
soluție spot-on
-De uz veterinar-

DENUMIREA COMERCIALĂ
ADVANTIGED
DCI-ul substanţei active
IMIDACLOPRID
PERMETRINĂ
COMPOZIŢIA PREPARATULUI
Imidacloprid 40 mg/ pipetă
Permetrină 200mg/ pipetă

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Grupa farmacoterapeutică a imidaclopridului și permetrinului. Ectoparaziticide, insecticide și repelente – Alte ectoparaziticide pentru uz topic.

Proprietăţi farmacodinamice

Imidacloprid și permethrin, fac parte din medicamentul “Advantiged”, produs care asigură acţiune repelentă (anti-hrănire) împotriva căpuşelor, flebotomilor şi ţânţarilor iar în acest mod se previne hrănirea paraziţilor cu sânge şi reducerea riscului de transmitere a bolilor transmise prin vectori (Canine Vector-Borne Disease sau CVBD, ca de exemplu, borelioză, rickettsioză, ehrlichioză, leishmanioză). Produsul asigură acţiune repelentă (anti-hrănire) împotriva muştelor de grajd şi prin aceasta asigură prevenirea dermatitei determinată de muşcătura muştelor.

Imidacloprid este un ectoparaziticid aparţinând grupului de compuşi cloronicotinil. Are o înaltă afinitate faţă de receptorii acetilcolino-nicotinergici din regiunea post-sinaptică a sistemului nervos central al insectei. Ca urmare inhibarea transmisiei colinesleraziee în sistemul nervos al insectei conduce la paralizia şi moartea parazitului.

Permetrina aparţine clasei I de piretroide acaricide şi insecticide şi acţionează şi ca repelenl. Piretroidele afectează porţile de voltaj ale canalelor de sodiu, la vertebrate şi nevertebrate. Aceasta conduce la o stare de hiperexcilabilitate şi moartea parazitului.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Se recomandă în prevenirea şi combaterea ectoparaziţilor la câini:

Pentru tratamentul şi prevenirea infestării cu purici (Ctenocephalides caniş, Ctenocephalides felis). Nimicește 98-100% din purici care paraziteaază pe animal după o zi de la tratament. Un tratament previne viitoarele infestări cu purici timp de 30 de zile. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament împotriva dermatitei alergice determinate de purici.

Pentru tratamentul în infestarea cu păduchi malofagi (Trichodectes caniş).

Produsul prezintă activitate acaricidă şi repelentă (de îndepărtare) împotriva infestaţiilor cu căpuşe (Rhipicepfialus sanguineus şi Ixodes ricinus timp de până la patru săptămâni şi Dennacentor reticulatus până la trei săptămâni).

Căpuşele prezente deja pe câine s-ar putea să nu fie omorâte în două zile după tratament ți să rămână ataşate şi vizibile. De aceea se recomandă îndepărtarea căpuşelor prezente pînă la începutul tratamentului pentru a se preveni atacul şi hrănirea acestora cu sânge.

Un tratament asigură acţiune repelentă (anti-hrănire) împotriva flebotomilor (P. papatasi timp de două săptămâni si P. pernicious timp de trei săptămâni ) împotriva ţânţarilor {A. aegypti pentru două săptămâni şi C. pipiens pentru patru săptămâni) şi împotriva muştelor de grajd (S. calcitrans) pentru patru săptămâni.SPECII ŢINTĂ

Pentru câini cu masa corporală până la 4 kg

CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE, DOZE

Administrare: topic, “pour on”.

Câinele se fixează în poziția în picioare, se îndepărtează părul până când pielea este vizibilă. Plasați vârful pipetei pe piele și strângeți ferm de câteva ori pentru a goli conținutul direct pe piele în zona ghreabănului. Se va aplica numai pe pielea intactă.

 

Pipeta

Imidacloprid

Permetrină

Advantiged soluţie spot-on pentru câini până la 4 kg

0,4 ml

40 mg

200 mg

Advantiged soluţie spot-on pentru câini de la 4 kg până la 10 kg

1,0 ml

100 mg

500 mg

Advantiged soluţie spot-on pentru câini de la 10 kg până la 25 kg

2,5 ml

250 mg

1250 mg

Advantiged soluţie spot-on pentru câini de peste 25 kg

4,0 ml

400 mg

2000 mg

În tratamentul câinilor cu o greutate mai mare de 40 kg “Advantiged” este utilizat într-o doză de 0,1 ml per kg de greutate corporală, folosind combinaţia de pipete potrivită.

Pentru a reduce re-infestările cu noi purici este recomandat să fie trataţi toţi câini dintr-o familie (gospodărie). Alte animale de companie din aceeaşi familie sau gospodărie trebuie tratate cu produse corespunzătoare. Pentru purici proveniţi din mediul înconjurător al animalului se recomandă utilizarea adiţională a unui produs corespunzător pentru tratamentul împotriva puricilor adulţi şi a stadiilor lor de dezvoltare.

Produsul este activ chiar dacă animalul este ud. Oricum expunerea prelungită la apă trebuie evitată. În cazul în care se produce expunere prelungită la apă eficacitatea produsului scade. Chiar şi în acest caz nu trebuie tratat mai frecvent de o dată pe săptămână. Dacă este necesar ca animalul să fie spălat cu şampon acesta va fi administrat înainte de Advantiged sau să fie aplicat la 2 săptămâni după şamponare pentru a se asigura eficacitatea produsului.

În infestaţiile cu păduchi malofagi după 30 de zile de la tratament este recomandată o nouă examinare efectuată de medicul veterinar iar la unele animale un al doilea tratament poate fi necesar.

CONTRAINDICAŢII

Nu se utilizează la animalele mai mici de 7 săptămâni sau cu greutatea corporală mai mică de l,5kg. A nu se utilizeaza animalelor slăbite, bătrâne sau în cazuri de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi. Nu se utilizează animalelor bolnave cu boli infecțioase și animalelor la etapă de recuperare a bolii.

A nu se administra la pisici !!!

PREZENTARE, AMBALAJ

Soluție în flacoane picurătoare din material plastic cu volumul de 0,4ml, ambalate în blistere câte 1,2,3,4 sau 6 pipete, fiecare blister în cutie individuală de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperatură de 5-25 °C. A se păstra în ambalajul original, evitând apropierea de sursele de căldură sau foc deschis, la loc uscat, ferit de lumină și de îngheț. A nu se folosi după data de expirare menţionată pe etichetă. A nu se lăsa la îndemână și vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar așa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani.

Perioada de valabilitate după deschiderea flaconului: 6 luni (toate pipetele vor fi utilizate în 6 luni după deschiderea pungii sau înainte de data expirării de pe pipetă).

Perioada de valabilitate după prima deschiderea a ambalajului primar (după deschidere a pipetei): După deschidere întreg conţinutul pipetei va fi aplicat pe pielea animalului.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

Denumirea și adresa producătorului

Euro Prime Farmaceuticals SRL,

str. Pietrarilor 8/2, mun. Chișinău,

Republica Moldova

[email protected]

tel. +37322040012

Însoțiți orice reclamație cu numărul de serie înscris pe ambalaj.